Mobiele menu knopZoek knop
Nieuws - Menu:

Game Teek Control

GameTeekControl Screenshot Game Teek Control

Het is belangrijk om op teken te controleren als je in het groen bent geweest. Dat geldt ook voor kinderen, omdat zij bij het buitenspelen risico op tekenbeten lopen. Het RIVM (Rijksinstituut voor Volkgsgezondheid en Milieu) lanceert tijdens de Week van de Teek een online game om kinderen hiervan bewust te maken: TEEK CONTROL!

In deze game leren kinderen wat teken zijn, waar teken zitten, en dat het belangrijk is om na het spelen in het groen op teken gecontroleerd te worden. In de game race je rond op de kaart van je eigen buurt om daar te zorgen dat de kinderen zich laten controleren op teken. Tijdens de game komen animaties voorbij waar kinderen een tekenbeet oplopen. Daarbij wordt continu gebruik gemaakt van “Google-streetview” foto’s in de eigen buurt!

Gedeelde vreugd is dubbele vreugd: aan het eind van het spel kan de score gedeeld worden via Facebook, Twitter of Hyves, en kunnen de ouders of verzorgers gemaild worden om ze te vertellen over Teek Control en ze te motiveren om hun kind op teken te controleren. Bovendien kunnen kinderen uit dezelfde buurt tegen elkaar spelen. De winnaar wordt de 'super-teekcontroller' van de buurt!

 

Klik hier om de Game te openen.

 

 

Naar overzicht