Mobiele menu knopZoek knop
Over Tekenradar.nl - Menu:

Kan ik met chronische klachten door Lyme ook meedoen aan het onderzoek?

Sommige mensen houden langdurige klachten na Lyme, ook na behandeling. In het LymeProspect onderzoek via Tekenradar volgen wij mensen vanaf hun behandeling voor Lyme, om te kijken waarom sommige mensen deze klachten ontwikkelen.

 

Ook patiënten die al langdurige (chronische) klachten na Lyme hebben kunnen in sommige gevallen meedoen aan het LymeProspect onderzoek. Deze groep patiënten kan zich echter niet aanmelden via deze website, maar door een e-mail zonder tekst te versturen naar ... met als onderwerp ‘LymeProspect onderzoek, chronische klachten’.

 

Wie kan aan het onderzoek meedoen?

Uzelf of uw kind kunnen alleen meedoen met chronische klachten na Lyme als alledrie onderstaande punten gelden:

  • er zijn langer dan zes maanden bijna dagelijks één of meer (lyme gerelateerde) klachten (bijvoorbeeld vermoeidheid, spierpijn, gewrichtspijn of concentratieproblemen)
  • er zijn geen antistoffen tegen Lymeziekte gevonden (negatieve ELISA-test, dat is de test die de huisarts meestal aanvraagt)
  • een andere test is wel afwijkend, bijvoorbeeld een afwijkende MELISA, LTT, EliSpot, bioresonantie, levendbloedanalyse, of CD57-test

In alle andere gevallen is meedoen met chronische klachten na Lyme helaas niet mogelijk.

 

 

Hoe kan ik mijzelf of mijn kind aanmelden?

Gelden alledrie bovenstaande punten voor u of uw kind en wilt u aanmelden voor het onderzoek? Dan kunt u een e-mail zonder tekst sturen naar ... met als onderwerp ‘LymeProspect onderzoek, chronische klachten’. U krijgt vervolgens een automatische e-mail terug met een korte vragenlijst. Als u deze vragenlijst invult en terugstuurt, hoort u daarna of uzelf of uw kind inderdaad aan het onderzoek mee kan doen.

 

Let op: als u aan het onderzoek mee wilt doen met een rode ring of vlek na een tekenbeet, of een andere vorm van Lyme die kort geleden is vastgesteld, meld u dan wel aan via deze website.