Mobiele menu knopZoek knop
Over Tekenradar.nl - Menu:

Wat vragen we van u voor het koorts na tekenbeet onderzoek?

U kunt meedoen aan het Pandora onderzoek als u binnen 4 weken na een tekenbeet koorts krijgt. Meedoen kan vanaf 16 jaar.

 

U kunt zich op twee manieren aanmelden.

 

1. De eerste manier is door een een tekenbeet met koorts te melden op Tekenradar.nl. Na de melding wordt u gevraagd een online vragenlijst in te vullen. Het kan zijn dat de onderzoekers daarna nog contact met u opnemen voor aanvullende vragen.

 

2. De tweede manier om u aan te melden is via het Lyme-centrum van het AMC. Uw behandelend arts kan direct contact opnemen met de onderzoeksartsen om te overleggen of meedoen aan het onderzoek mogelijk is.

 

Als u inderdaad in aanmerking komt voor het onderzoek, en nog steeds mee wilt doen krijgt u een pakketje met bloedbuizen thuisbezorgd. Hiermee kunt u bloed laten prikken bij de (huisartsen)prikpost. Hieraan zijn voor u geen kosten verbonden. De prikpost kan de kosten van de bloedafname declareren bij het RIVM. Na vier en twaalf weken kunt u nogmaals bloed laten prikken bij de prikpost. Als u wilt kunt u voor de bloedafnames ook naar het AMC ziekenhuis komen. Aan het begin van het onderzoek vragen wij u ook urine in te leveren, en de teek als u die bewaard heeft. Verder vragen wij u om gedurende één jaar elke drie maanden een online vragenlijst in te vullen over uw gezondheid.

 

Klik hier om u aan te melden voor het onderzoek.

 

De gezondheid van alle patiënten wordt 1 jaar gevolgd. We vergelijken het bloedonderzoek en de online vragenlijsten van de patiënten met koorts na een tekenbeet met andere mensen zonder koorts na een tekenbeet. Daarom is het belangrijk dat u alle vragenlijsten invult en alle bloedafnames laat doen, ook als u geen klachten meer heeft.